Hasta Hakları Birim Sorumlularına Hizmet içi Eğitim Verildi
04 Ekim 2018

Van İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından, Sağlık müdürlüğü toplantı salonunda, “Hasta Hakları Uygulamaları” konulu hizmet içi eğitim düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Özel Hastaneler, Tıp Merkezleri, Özel Ağız ve Diş Poliklinikleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve İl-İlçe Kamu Hastanelerinde Hasta Hakları Birim sorumlusu olarak çalışmakta olan, değişen ve yeni başlayan Hasta Hakları Birim Sorumluları çalışanlarına İl Koordinatörlüğü tarafından planlanan 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı eğitim verildi.
Hasta hakları uygulamaları kapsamında; Hasta Odaklı Hizmet Anlayışı Eğitimi (Bakanlık Uygulamaları, Hasta Hakları Mevzuatı) İletişim eğitimi (Hasta-Hekim İletişimi, Empati, Beden Dili, Stres Yönetimi) Hasta Başvuru Bildirim Sistemi Uygulamaları (HBBS) eğitimleri verildi.
Eğitime, İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörü Yıldırım KAYA, Kalite ve Akreditasyon Şefi, Sibel DEMİR TUTKAL, Psikolog Müzeyyen CİNTAN, sunumları ile eğitim veridi.

• Hizmet içi Eğitim2.jpg
  • Hizmet içi Eğitim3.jpg